Noen har blitt inspirert

Dere husket kanskje hjertesukkposten min? Der fortalte jeg om nyttårsneglene mine som har blitt spredt på nett i over 3 millioner kopier, uten vannmerke. Så manikyren levde sitt eget liv, uten at bloggen hadde så mye utbytte av det. Nå kan det virke som om noen selskaper har blitt inspirert av de også. Et selskap i Brasil, selger nå dette kit’et. Brasil var en av plassene hvor bildet mitt virkelig ble spredt.

0000000118N01841

 

 

Kilde/Source

 

 

Her er altså mitt bilde fra desember 2011:

Happy New Year! Illamasqua Boosh and striping tape

Jaja, dette er vel verdens gang. Folk blir inspirerte og tjener penger på andres ideer. 😉 Ciates Caviar Nails og Velvet Nails er jo ideer som de har tatt fra en nail artist og en blogger.

Hva synes dere om sånt?

13 comments

 1. Sunniva

  Du er så utrolig flink Karianne!!! Skulle ønske jeg kunne skru tilbake i tid og klistre et glorete og svært vannmerke på det bildet. Er fotograf så jeg vet hvor kjedelig det er når folk stjeler bilder, sukk…

 2. Jorid

  Vet du hvilke rettigheter man har som makeupartist når det gjelder kopiering av looks for kommersielt bruk? Jeg vil i iallefall anta at neglelakk går under makeupartist-paraplyen, men i det universet er det jo også mye kopiering av andres arbeid det går på – de kaller det vel trend?

  Jeg ser ikke om de faktisk har brukt bildet ditt eller ikke (for meg ser det ut som om de har brukt mye photoshop på et “standard” sett hender), men om de har det – er det bare å skaffe seg en advokat!

 3. Line S

  Utrolig kjipt..
  Du får ta det som et kompliment at manien din er så fin at den blir kopiert 3 millioner ganger og et firma lager et eget kit til å lage den samme..

 4. linalinux

  Det hade ju varit så fint om du kunde få cred för ditt jobb, verkligen synd att det sprids så helt utan nån referens till din blogg. Det är ju ingen som förlorar på att ge dig cred. så synd. Men du vet att vi är jättemånga som uppskattar dig och all tid du lägger ner på att inspirera oss! <3

 5. Ingrid

  Jeg klarer ikke se at det er dine negler, hvordan så du det? 🙂
  Dumt at det har blitt kopiert uten vannmerke!!

 6. Lii

  Det må jo nesten være lov og bli inspirert da. Jeg kan til dels skjønne irritasjonen.
  Syns du skal ta det som ett kompliment.

 7. ardaiel

  Det er forkastelig, rett og slett! Du burde kontakte selskapet og true med søksmål (selv om det kanskje er en hvit løgn, men det trenger ikke de vite;) ) Hvem vet… Kanskje du får en provisjon av salget til slutt.

 8. Anja

  Eg synast absolutt ikkje noko om å stele andres bilete, men denne manikyren er vel ikkje såååå unik at ingen andre kan komme på noko liknande? Dessutan, det er vil lov å la seg inspirere av andre manikyrar ein ser? Viss ikkje, ville jo nokon hatt “patent” på fransk manikyr, ruffian nails, ombre etc., og det ville vært ugunstig etter mi meining.

 9. Sissel

  Jeg har er spm angående tape jeg; Hvordan får du den til å sitte godt på kantene? Hos meg løsnet den veldig fort.

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar og gjør dagen min litt lysere! :)