FNUG Short Skirt and nail foil testing

FNUG har sendt meg mange fine lakker som jeg skal swatche fremover og det var mange fine skatter. Jeg valgte å starte med Short Skirt som er en lys rosa med mye hvitt i, den minner meg om fargen på jordbærmilkshake. Veldig delikat og fin, fikk nesten lyst til å ta en smak. Den er ikke så sterkt pigmentert, så fargen må bygges opp med flere lag. Jeg tror jeg endte opp med fire.

Short Skirt er jobbvennlig, sommerlig og fin til sommerbrun hud. Fnug - Short Skirt

Jeg har jo fått dilla på neglefolie og driver å tester ut både lim og top coat for å finne den mest perfekte kombinasjonen. Den folien jeg valgte i dag er en med blomster som også er gjennomsiktig så man bør ha en lakk under som base. Synes det ble veldig søtt.

Fnug - Short Skirt with nail foil

Jeg har kjøpt forskjellige top coater jeg har lest blitt anbefalt til folier og har også kjøpt vannbasert klarlakk og top coat fra ebay bare for å teste. Her er de jeg har testet så langt, hurtigtørkende overlakk kan du bare glemme, de ødelegger finishen og får folien til å sprekke opp.

Top coats for foils

Fra venstre mot høyre:

 • IsaDora 600 Clear, fungerer forbausende bra, kanskje den jeg er mest fornøyd med til nå. Bare pass på å vente til limet under folien er tørt før du tar på denne. Plukket opp tipset i denne FB-gruppen
 • Den søte lille flasken med ansikt på er fra ebay og Born Pretty og er vannbasert klarlakk, fungerer også ok, men jeg opplevde plutselig at folien ble helt klissete og kunne rulles av dagen etter påføring av denne. Vet ikke hva det kom av, jeg ventet kanskje ikke lenge nok på at limet skulle tørke? (NB! flaskene er endret etter at jeg kjøpte min nå er de litt mer vanlig og kjedelige, men innholdet er visst det samme)
 • Tweets vannbasert top coat kjøpt på ebay, fungerte på samme måte som lakken i forrige punkt. Finishen blir ikke så blank heller av denne.
 • Picture Polish sin glitterbase fungerer også fint som top coat på folier, men den beskytter den ikke så godt, lett å få riper i folien om du kommer borti noe. Kanskje man kan prøve med IsaDora Clear over denne slik at man får bedre beskyttelse?
 • Star Nail Art Finishing Sealer kjøpte jeg fra en onlinestore i UK og jeg var ikke sikker på om den ville komme seg gjennom kontrollene til Royal Mail, så jeg tok en sjanse. Men den ankom etter 3 uker og dette er også den som har fått mest skryt online som top coat for folier. Bare pass på at limet er helt tørt før du påfører denne.
 • Jeg testet også Sally Hansen sin Diamond Flash, siden den fungerer godt på Konad og holografiske lakker, men til folier kan jeg dessverre ikke anbefale den.

Jeg har også testet ut lim, siden det første limet jeg fikk med foliene var helt grusomt. Tykt og vanskelig å håndtere. 

Nail adhesive for nail foils

Fra venstre mot høyre:

 • Sheba Foil Adhesive kjøpt hos neglemakeriet. Lett å påføre fint og i tynne lag, er hvitt og tørker blankt slik at det er lett å se når man kan påføre folien. 
 • Folielim fra ebay, fungerer likt som Sheba.
 • Dette er det grusomme limet jeg fikk med de foliene jeg kjøpte først. Det er tykt, klumpete og nesten umulig å legge. Er også blank når man påfører den så her må man føle seg frem til når det har tørket nok til at folien kan påføres. LIGG UNNA!
 • Star Nail Art Metallic Wrap Adhesive, dette har jeg ikke rukket å teste ut enda, men jeg tror dette fungerer på samme måte som de to første.

Så der har dere mine foreløpige erfaringer, kommer til å teste ut videre for å finne den perfekte kombinasjon. For folier er så gøy og fint at dette vil jeg få til. Men som sagt, for oss her i Norge så er nok det enkleste å gå for IsaDora 600 Clear. 🙂 

FNUG Short Skirt kan du kjøpe her til dkr. 125,-

Var dette litt opplysende? Har dere testet neglefolier enda? Hva har fungert best for deg?

FNUG og IsaDora er vareprøver fra produsentene.

5 comments

  • Vigdis S.

   Hei. Ser at du leter etter bedre lim til foliene dine. Jeg følger en dame på youtube som heter Robin Moses. Du har sikkert sett henne du også. Hun bruker noen folier og hun bruker alltid limet fra Dollarnailart.com. “best nailglue ever”. Har ikke testet det enda selv, men hun skryter veldig av det hvertfall.

 1. Julie

  Hvilken lampe er det du bruker ti å swatche lakkene dine under?? Jeg prøver å finne en lampe slik at jeg kan forbrede meg på de mørke høstdagene <3

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar og gjør dagen min litt lysere! :)