Depend Gellack Kit

Jeg lovet å skrive litt om min erfaring med Gellack kitet til Depend. Først kan dere jo se instruksjonsfilmen til Depend som viser alt på en lettfattelig måte:

Jeg fulgte instruksjonene til punkt og prikke og det var forbausende enkelt, akkurat som å lakke neglene. Det er også veldig greit at lampen har innstillinger og slukkes enten på 30- eller 60 sek, du trenger ikke noe annet for å ta tiden. Jeg la på datteren sine negler og hun valgte den klassisk røde lakken (036)

Sånn så det ut på dag 3, merk at datteren min har myke negler og sliter med å få lakken til å holde. Så lakken fikk en skikkelig test.

Depend Gellack dag 3 På dag 11 og 12 poppet lakken av på 3 negler etter at hun hadde brukt neglene til å åpne en boks. Alt kom av i et helt stykke. På dag 14 begynte man virkelig å se utvekst og slitasje.

Depend Gellack dag 14Du ser at lakken er borte på de fingrene hun bruker mest. Men alt i alt så er både hun og jeg veldig fornøyd med holdbarheten. Når du skal fjerne lakken kan det lønne seg å file eller buffe lett i overflaten på lakken slik at removeren/acetonen trenger lettere gjennom lakken slik at den løsner lettere. Legg en fuktet bomullpad over lakken på hver negl og pakk neglene inn i aluminiumsfolie. Vent 10-15 min, til lengre du venter til enklere blir det å fjerne. Skrap forsiktig av lakken med trepinnen som følger med i kitet.

Jeg har også brukt lampen til Depend på Gelish fra Harmony som jeg har kjøpt på ebay, og det fungerte helt supert. Da får du også et litt større utvalg i farger.

Håper dette var litt oppklarende og det kan nok hende at lakken sitter lengre på deg enn på et viltert barn, da vil det nok være utveksten som blir mest plagsom.

Jeg kjøpte settet mitt på Cubus til 449,- ekstra lakker har jeg kjøpt på Depend.no. Du kan se flere farger her.

PS! Husk at du kan lakke over med annen neglelakk og fjerne med acetonfri neglelakkfjerner uten å skade lakke under. Du kan også bare legge baselakken og topplakken for å styrke neglene. Fin måte å få spart ut neglene, du kan selvsagt bruke farget neglakk over og fjerne med acetonfri neglelakkfjerner. Noen har også brukt vanlig lakk mellom topp og base for å få lakken til å sitte lengre. Pass på at den vanlige lakken tørker helt før du påfører topplakken.

14 comments

 1. Sissel

  Det er skjeldent jeg har tolmodighet til å la lakken sitte så lenge! 🙂 Men de så fine ut!

  • Karianne

   Samme her, Sissel! Men jeg bruker det på pedikyren for det er så kjedelig å gjøre ofte, så nå har jeg Gelish Holiday Party Blues på tåneglene, glitrende blå lakk som nok vil sitte i opptil 3 uker. 🙂 Og om man skal reise bort uten mulighet for å lakke neglene så er jo dette perfekt.

 2. Silje

  Kjøpte meg kit’et selv, men lakken begynte å skalle av allerede etter to dager, altså hæ. Har du noen tips?
  Litt surt å bruke 600,- på kit’et, remover og farge når det ikke funker. 🙁

  • Karianne

   Nei, usikker på hva som gikk galt om du fulgte oppskriften, men det er viktig at du går over neglen med den spriten som følger med i settet før du starter og at du holder hånden riktig inne i lampen.

   • Silje

    Var akkurat det jeg gjorde, så skjønner ingen ting. Men nå har jeg hatt på den samme gellacken i fire dager, og den ser nogenlunde fin ut, så bank i bordet for dét!

 3. Marte

  Bruker du samme tid i LED – lyset når du bruker de andre lakkene (Gelish) ? Er suuuperfornøyd med mine røde negler nå. Strålende resultat. Hatt gelnegler et par ganger, men syns de blir mye fortere stygge enn denne gellacken. Så dette er en vinner hos meg hvertfall =)

  • Karianne

   Jeg tok 30 sek ekstra på det siste gelish laget, men tror ikke det var nødvendig egentlig. Ja, jeg er veldig fornøyd, pedikyren min sitter som støpt. 🙂

 4. ~SerendipityCat~

  Ble spesielt interessert når du skriver “Noen har også brukt vanlig lakk mellom topp og base for å få lakken til å sitte lengre.”. Jeg har en ganske omfangsrik neglelakksamling nå, og kan ikke helt se for meg å kjøpe et slikt apparat hvis jeg bare må ha spesiallakker. Men kan det brukes også på de andre neglelakkene jeg har, så blir det jo plutselig en heeelt annen historie. Jeg har nemlig et sterkt ønske om å få lakken til å sitte lengre og overleve litt husarbeid og sånt, så dette kan helt klart være noe for meg. 🙂

 5. Lill

  Jeg har hørt at man kan bruke Essie sine neglelakker, da har man plutselig mange flere farger å velge mellom.
  Jeg er strålende fornøyd med gellack kitet, sitter som støpt i 2-3 uker! Veldig lett og greit å bruke:-) Litt styr å fjerne, synes jeg, men skal prøve tipset med å pusse av øverste lakken neste gang.

 6. Tone

  Hei! Har også Depend Gellack pakken, og er fornøyd, men ønsker meg flere farger. Du sier du bruker Harmony Gelish sine farger, bruker du da Depend base og topp, eller egen base og topp fra Harmony?

 7. thea

  Heisannn! Jeg lurte på om det går ann å bruke kun fargen? Altså ikke basen og toppen, kun selve fargen? 🙂

 8. vanna

  Det er mye enklere om du tar en passe stor bolle med akkurat nok aceton i bunnen til å bløtlegge neglene, du holder fingrene i en klo-lignende posisjon så du ikke trenger å bruke så mye. Dekk over bollen med et håndkle eller to så du slipper litt av stanken. Ta kanskje ti til fem minutter mellom hver gang du sjekker lakken, skrap av litt og litt. Lakken stivner i løpet av sekunder så fort du tar dem opp av acetonen, så prøv å løfte opp én finger av gangen når du skraper av den oppløste lakken.

  Depend har også en olje remover som inneholder lakseringsolje/mineralolje. Du kan få kjøpt lakseringsolje på apoteket. Måten du bruker olje for å fjerne gellack er å massere oljen på neglene og la oljen virke i et kvarter til 20 minutter(slå på en film) etter at oljen har virket litt så har du 40° varmt vann( ca temperaturen du vil ha i badekaret) i en bolle/ termos og dypp fingrene ned. Etter 3 minutter kan du begynne å løsne litt etter litt av gellacken SAMTIDIG som neglene holdes under
  vannet. Hvis lakken ikke løsner helt på første omgang så tørker du fingrene, har på mer olje og henter nytt godt og varmt vann. (dersom du ikke klarer å holde neglene under vannet mens du piller av lakken, så prøv å ta opp én og én finger her også, hvis du for eksempel bruker en termos som tidligere nevnt) Depend har sin egen remover olje som jeg anbefaler mest fordi flasken er veldig god til å påføre oljen med og kan fylles på med apotek lakserolje.

 9. Katrine B Paulshus

  Jeg har et annet sett, men syns neglene er litt klissete oppå etter at topcoat er påført og hendene vært i lampa. Var det sånn på dine også? Evt hva gjorde du?

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar og gjør dagen min litt lysere! :)