Norske jenter er neglelakkgærne!

Regner med at mange av dere har fått med dere artikkelen i kk.no. Artikkelen overrasker ikke meg, men jeg blir veldig glad av å lese den.

Dette er klippet fra min aller første bloggpost i 2008, det var ingen som blogget om neglelakk i hele Norge, og jeg var nyfrelst etter en laber neglelakkperiode:

 Dette er en blogg opprettet for å spre det glade budskap om det å være hekta på neglelakker og litt frustrasjon over hvor langt Norge henger etter resten av verden når det gjelder dette. Hvor er utvalget, informasjonen og ikke minst de som lider av det samme som meg? Du som ikke greier å motstå en ny neglelakk, du kjenner nesten at den roper på deg og før du vet ordet av det har du fylt inn Visanummeret ditt og venter i spenning. Eller du som oppsøker alle neglelakkhyllene i alle parfymeri, kosmetikkavdelinger, spesialforretninger og søker etter nye forelskelser.

Du er ikke alene, her er jeg!

Mange lo, de syntes jeg var overfladisk som skrev om neglelakk, det var før “rosabloggerne” kom for fullt, blogger skulle skrives om seriøse temaer. Nå er dette annerledes, det er mange blogger om neglelakk og sminke. Og jeg tror også at mange har oppdaget at neglelakk ikke er så overfladisk som de ville ha det til.

For meg så handler neglelakk om glede, egenpleie, egentid og vennskap. De som leser kommetarfeltet mitt skjønner vennskapsdelen, i tillegg så har jeg fått venner i alle verdenshjørner ved å delta i utenlandske fora. Vi deler gleden over fin neglelakk, men også gleder og sorger ellers i livet. <3

Det å sette av 15-20 minutter en kveld for å lakke neglene betyr at man setter verden litt på vent, det er ikke så mye annet å gjøre når man lakker med begge hendene enn å høre på fin musikk og la tankene vandre. For meg er den tiden gull. Også fortsetter gleden neste dag når man stormer ut i hverdagen, man er litt sliten og lei, men så kikker man ned på neglene som er små fargeklatter med glede. Jeg lakker ikke neglene mine først og fremst for at andre skal synes at jeg er velpleid, men for å glede meg selv. Dette tror jeg mange har oppdaget.

Jeg husker da IsaDora kom med graffitilakk, Vita tok de ikke inn fordi “de trodde ikke det ville selge”, da tok leserne mine og jeg grep, druknet Vita med e-post og de snudde! 🙂 Jeg tror de har en annen forståelse av hva som vil selge nå.

Da jeg startet å blogge fikk vi ikke kjøpt OPI, China Glaze, Essie, Deborah Lippmann, Linda Johansen mm. i Norge, nå er utvalget større, men som dere ser av salget så får vi ikke nok.

Jeg skal ikke ta all æren for dette fantstiske salget, men jeg skal være så ubeskjeden og si at jeg tror jeg har vært med på å påvirke det litt. Så er det på tide å gi seg da? Mission accomplished? Næsj, jeg tror det er nå det begynner og jeg gleder meg! 😀

16 comments

 1. Nail it - en blogg om neglelakk

  Syns det var flott av deg å starte denne bloggen Karianne! Har fått så mye inspirasjon fra deg, og jeg er sikker på det var flere enn meg som laget en negleblogg etter å ha sett din! Jeg visste ikke engang at man kunne lage sånne blogger før jeg så din jeg 😆

 2. Tuva

  Veldig fint innlegg Karianne! Det er så sant det du skriver, neglelakk handler om glede og fellesskap, kreativitet og et avbrekk i hverdagen. Du og bloggen din skal i hvert fall ha en stor del av æren for at jeg ble helfrelst! Superinspirerende innlegg og bilder, og når dama som står bak virker som et fantastisk fint menneske i tillegg, ja da må man bare bli frelst. Så gøy å lese at norske jenter er så hekta på neglelakk! Hvor langt kan dette gå? Egne neglelakk- og tilbehørbutikker?? Det er lov å drømme 🙂

 3. Honi

  Jättefint inlägg 🙂 Så många som tror att smink och nagellacksbloggare bara är “Shallow bimbos” när det egentligen bara är kreativa personer som gillar att sprida kunskap och vänskap vidare 🙂

 4. Emma

  Eg finner raskt favorittar blandt neglelakk, og må ofte ha neglelakk på meg berre for at antrekket eller så og sei dagen min skal bli meir fargerik. Eg er også ein person som er nøyen på at lakken ikkje skal vere stygt lakt på eller flassa av, så litt penga og tid bruka eg nok på det. Det er den lille fargerike egenpleien du kan bruke på deg sjølv og sitte å sjå på resultatet på dei ti fingrane – ti tærne.

 5. Neglelakkogmeg

  Jeg tror nok at du har vært med på litt av det i hvert fall.

  Om ikke annet, har du inspirert mange (meg inkludert), selv om jeg var glad i lakker før har jeg blitt enda gladere i det jo mer jeg leser bloggen din.

  Men, det burde bli ennå bedre utvalg av lakker i butikkene, det er mange som vil se dem IRL når de kjøper. Og prisene synes jeg ennå til tider er litt stive.

  Min drøm (som sikkert kommer til å forbli det), er å starte en butikk med kun neglelakker og neglestuff til en overkommelig pris. Men der tror jeg at jeg bare må fortsette å drømme…..

 6. coffee in a cup

  er saa enig i mye av det du skriver! og det beste av alt er at det ikke spiller ingen rolle om du er tykk eller tynn, hoey eller lav, eller har en daarlig dag og ser troett ut i trynet – neglelakk passer til alt og alle 🙂

 7. Line S

  Så fin post!
  Du har inspirert meg og mange med meg til å få øynene opp for neglelakk og takk for det. Du inspirerer med fine bilder, fint design på bloggen, godt språk og litt innblikk i hverdagen din. Takk for at du deler.

  Lakking av negler er terapi for meg. Når jeg er sliten, stressa, lei meg eller bare trenger å roe meg litt ned, er lakking av negler den perfekte syssel. Jeg må puste rolig, konsentrere meg, slappe av og tenke på det jeg driver med. Bra måte å få noe som ikke er så bra litt ut av fokus.

  Klem til deg

 8. Karine

  For min del så har neglelakken min først og fremst blitt et uttrykk for kreativitet og en måte å få litt farge inn i antrekket mitt på til hverdags. Jeg er typen som 80% av tiden er å finne i jeans og svart genser, men kan godt ha limegrønne eller sølvholografiske negler. Jeg bruker det nok også som en belønning for å ha klart å slutte å bite negler/neglbånd etter mange år. Nå som neglene mine ser hele og pene, kan jeg få dem til å se enda finere ut med riktig neglelakk 🙂

  Etter å ha lest og skrevet dette fikk jeg lyst til å lakke neglene…Må nok ta en titt i neglelakk-boksen og se hvilken farge som frister 😉

 9. Insouciant

  Du og denne bloggen er et bevis på at bare man satser på noe man virkelig brenner for, så kan det bli stort etterhvert. Selv om det kan se håpløst smalt ut i starten så driver man jo uansett med noe som gir noe tilbake, dermed overlever mann oppstartsutfordringene, og med ekte lidenskap smitter det raskt videre også :-). Jeg heier på deg videre!

 10. katrine

  Jeg er en av dem som føler meg naken uten nelgelakk. Jeg har ikke pene hender og vellstelte negler, men nelglakken MÅ rett og slett bare være med i hverdagen!

 11. Andrea

  Neglelakk er så fantastisk, et utrolig tilbehør som kan forandre hele antrekket! Kjempebra at vi har fått så godt utvalg av neglelakk i Norge, hadde bare ikke prisene vært så høye hadde jeg vært en lykkelig jente. Flott innsats for å bringe utvalget av merker til Norge, dette viser at forbrukerne faktisk har makt! 🙂

 12. teikneblyantAvil

  Det var i alle fall UTELUKKANDE takka vere deg at eg begynte med neglelakk, utanom svart og raud. No har eg regnbogens fargar, og i dag er det lilla med glitter. Takk, Ana, for å dele glede og solskinn!

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar og gjør dagen min litt lysere! :)